Online authenticatiesysteem
voor zorgprofessionals

Medi-Access® is een online authenticatiesysteem voor websites die gedeeltelijk of alleen toegankelijk zijn voor zorgprofessionals. Met Medi-Access worden uw gegevens eenmalig geverifieerd via BIG- en kwaliteitsregisters.

Hiermee verkrijgt u kosteloos een zogenaamd Medi-Access webpaspoort (gebruikersnaam/wachtwoord) waarmee er eenvoudig toegang verleent kan worden tot besloten websites die gebruik maken van Medi-Access.*


Waarom Medi-Access implementeren? 

Beveiligd

Medi-Access® werkt met het OAuth 2.0 autorisatiestandaard waarmee een consistente, flexibele identiteits- en beleidsarchitectuur gecreëerd wordt. 

Ontzorging

Inlogproblemen op de website tegen een abonnementsstatief worden opgelost. Met Medi-Access krijgen leden automatisch toegang tot afgeschermde informatie. 

Laagdrempelig

Medi-Access wordt door een groot aantal zorgprofessionals gebruikt. Uw organisatie kan profiteren van de standaard die door Medi-Access is neergezet. 

Inspectie van Gezondheidszorg

Medix Publishers heeft Medi-Access® schriftelijk ter beoordeling bij de Inspectie voor Gezondheidszorg neergelegd en heeft een positieve beoordeling gekregen.

In het kader van de gedragscodes over Geneesmiddelenreclame en Medische hulpmiddelen kan het noodzakelijk zijn om (delen van) websites af te schermen voor het algemene publiek. Ook de beroepsstatus (beroepsbeoefenaar en/of BIG-geregistreerd) kan bepalend zijn of een zorgprofessional toegang krijgt tot bepaalde online informatie.

In de praktijk blijkt echter dat het drempelverhogend werkt als zorgprofessionals voor iedere beveiligde website een andere gebruikersnaam/wachtwoord-combinatie moet gebruiken. Medi-Access® onzorgt hierin waardoor u geen eigen verificatiesysteem en administratie op moet zetten. 

Met Medi-Access® hoeven gebruikers maar eenmalig de eenvoudige aanmeldprocedure te volgen en direct daarna wordt het webpaspoort automatisch gegenereerd en per e-mail toegezonden. Hierdoor is dubbelregistratie van beroepsbeoefenaren in de database onmogelijk geworden. 

Medi-Access® wordt door de meeste artsen en apothekers en een groot aantal andere zorgprofessionals gebruikt. In totaal wordt Medi-Access door meer dan 48.000 zorgprofessionals gebruikt. Uw organisatie kan daarvan profiteren. Bovendien voorkomt u met Medi-Access een eigen arbeidsintensieve en kostbare administratie om de toegang tot uw websites te regelen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met één van onze experts en ontdek de mogelijkheden voor uw organisatie. Met ons ervaren team helpen wij u graag verder! 

Contact opnemen