Actuele informatiebron ter voorbereiding op het
farmacotherapeutisch overleg (FTO)

Actuele informatiebron ter voorbereiding op het farmacotherapeutisch overleg (FTO)

FTO-Online is een complete en actuele informatiebron met online publicaties, videospecials en presentaties. De materialen op het platform zijn een hulpmiddel bij het voorbereiden van FTO-bijeenkomsten. Ook als naslagwerk voor eigen scholing van huisartsen en apothekers wordt het platform veelvuldig geraadpleegd.

Samen met de NHG-Standaard en het Farmacotherapeutisch-Kompas is FTO-Online uitgegroeid tot de meest geraadpleegde bron voor het FTO en ondersteunt de huisarts en apotheker bij het maken van prescriptieafspraken. FTO-Online is al jaren een begrip onder FTO-voorbereiders en is kosteloos toegankelijk via www.fto.nl. Momenteel zijn er publicaties over meer dan 50 onderwerpen beschikbaar.


Voordelen van FTO-Online

Voordelen van FTO-Online

Hoogwaardige content

Huisartsen en van de apothekers vinden dat FTO-Online een wezenlijke bijdrage levert aan de uitkomst van het eigen FTO.

Meest geraadpleegde bron

Samen met NHG-Standaard en Farmacotherapeutisch Kompas staat FTO-Online in de top 3 van vaak gebruikte informatiebronnen. 

Onafhankelijk

De publicatie wordt geschreven door onafhankelijke auteurs en geredigeerd door een onafhankelijke medische redactieraad. 

FTO-Online

Bereik zorgverlener

Een zorgverlener kan kosteloos gebruik maken van de publicaties op FTO-Online waardoor de nascholing toegankelijk bereikbaar is voor de zorgverlener. Mede hierdoor maken ruim 9.000 abonnees – 95% van de FTO groepen in Nederland – regelmatig gebruik van FTO-Online. FTO-Online is daarmee samen met de NHG-Standaard en het Farmacotherapeutisch kompas de meest geraadpleegde bron voor het FTO.

Een nascholing op FTO-online is daarom de perfecte manier om een ziektebeeld uit te lichten voor een FTO op een platform met een groot en kwalitatief bereik. 

Naar de website
contact opnemen

Recente publicaties

Promotiepakket

Mogelijkheden om het bereik te vergroten onder apothekers en huisartsen

Werkboek

De publicatie wordt omgezet in een werkboek (hardcopy). Dit werkboek is ook digitaal te downloaden via de website van FTO-Online. 

Presentatie op USB-Stick

De publicatie wordt samengevat in een PowerPoint-presentatie, die op een beveiligde USB-Stick wordt gezet welke bedrukt is met logo en verpakt in een fullcolour doosje. Tevens kan deze presentatie digitaal worden gedownload.

Cursusfolder

Om meer aandacht voor uw publicatie te geven kan er een fullcolour A5, 2-zijdige folder worden ontwikkeld die gebruikt kan worden door de buitendienst, tijdens bijeenkomsten of als mailing kunnen worden verstuurd. 

Responsmailing per post

Versturen van een cursusfolder + antwoordkaart (voor aanvraag materialen). Cursusfolder is A5 formaat, fullcolour en tweezijdig gedrukt. Deze zal samen met de antwoordkaart in een plastic seal worden verstuurd.

Social media

Er wordt op LinkedIn en twitter een bericht geplaatst op de pagina van FTO-Online. Daarnaast kan er worden gekozen om op LinkedIn een bericht te sponsoren waardoor het bereik groter wordt. 

FTO-Online heeft een stijgend aantal abonnees.

De redactieraad

Onze redactieraad bestaat uit huisartsen en apothekers die ieder een specifieke expertise heeft. De redactieraad heeft als doel om de actualiteit van de informatie te waarborgen. De redactieraad en de eindredacteur van de publicatie zullen het door de auteur aangeleverde materiaal toetsen en behouden zich het recht voor om zonder opgave van redenen de informatie te weigeren of naar eigen inzichten aan te passen alvorens haar goedkeuring te verlenen. De eindredacteur zal het redactionele proces begeleiden. 

Hoofdredactie
  • drs. A.P.M. Coenen, openbaar apotheker
  • drs. F.S. Dronkers, openbaar apotheker
  • drs. F.A.C. van Opdorp, openbaar apotheker
  • drs. A.M. van Atten, huisarts
  • drs. E.C. Romijn, huisarts
  • drs. P.S. Verkerk, huisarts
  • drs. L.A.A. Viruly, huisarts
Eindredactie
  • Iris Vermeulen
  • Cor Dol
  • Elles Lalieu

Veiligheidsfuncties van Medi-Access geïntegreed

Lees hier hoe Medi-Access wordt ingezet om veilig websites af te schermen voor het algemene publiek.

Ook de beroepsstatus (beroepsbeoefenaar en/of BIG-geregistreerd) kan bepalend zijn of een zorgprofessional toegang krijgt tot bepaalde online informatie.

Mogelijkheden bespreken

Neem contact op met één van onze experts en ontdek de mogelijkheden voor uw organisatie. Met ons ervaren team helpen wij u graag verder! 

Neem contact op met één van onze experts en ontdek de mogelijkheden voor uw organisatie. Met ons ervaren team helpen wij u graag verder! 

Contact opnemen