alt-text

Eén beeld spreekt meer dan duizend woorden

Met een medische infographic zet u studieresultaten of andere medische onderwerpen om naar een visueel aantrekkelijke en scanbare informatiebron. Medix maakt infographics op basis van bestaande of nieuwe content. 

Wetenschappelijke content wordt bij Medix altijd ontwikkeld en gecontroleerd door onze eigen medische redactie; de creatie ligt in handen van interne designers. Het hele proces vindt intern plaats waardoor wij flexibel te werk kunnen gaan. 

Voordelen van een medische infographic


Informatiedichtheid

Er kan veel informatie worden overgedragen in een beperkte ruimte. Het is mogelijk om de boodschap compacter te vertellen dan tekst. 

Vertalingsslag

De gezondheidszorg is gecompliceerd. Een medische infographic zorgt ervoor dat moeilijke onderwerpen begrijpbaar zijn voor uw doelgroep. 

Brug on- en offline

Met een QR-code kan er een verbinding worden gemaakt tussen online en offline. Uit ervaring is gebleken dat een QR-code conversieverhogend werkt. 

Waarom een Medische infographic

De inhoudelijke invulling van infographics kunnen variëren. Doelstellingen kunnen zijn: 

Richtlijnen in kaart brengen

Breng uw richtlijnen in kaart middels een infographic. Een medische infographic zorgt ervoor dat uw doelgroep makkelijk op de hoogte is van de nieuwe richtlijnen. 

Ziektebeelden verduidelijken

Een ziektebeeld kan complexe informatie bevatten die wel interessant kan zijn voor uw doelgroep. Met een medische infographic zorgt u ervoor dat uw doelgroep deze informatie begrijpt. 

Studieresultaten verduidelijken

Werkingsmechanismen verduidelijken.

Medische complexe informatie over een medicijn wordt op een makkelijke en begrijpbare manier gecommuniceerd naar uw doelgroep. 

Mogelijkheden met medische infographics

Ontwerp op maat

Op basis van het doel en het betreffende mediakanaal waar de infographic ingezet gaat worden, wordt de vorm gekozen. Het ontwerp kan zowel horizontaal als verticaal ontworpen worden.

Op-maat

Interacief ontwerp

Het is mogelijk om interactieve elementen in het design te verwerken. Mogelijkheden zijn o.a.: Video, Audio, Hyperlinks (url), Foto galerijen, Navigatie knoppen of QR-code.

Op-maat

Digitale en/of printversie

De infographic wordt standaard in een PDF-formaat opgeleverd. Het is uiteraard mogelijk om drukexemplaren van de PDF te vervaardigen voor herkenbaarheid in uw communicatie naar artsen bij een-op-een-contact.

Medix stijl

Op-maat

Grafisch ontwerp

De stijl wordt gebaseerd op uw brand-book. Wij bieden ook custom styles aan mocht uw brandbook onvoldoende zijn.

Colors


Blue Lagoon
#006B7A
Shakespear
#54C0D0
Turbo
#FCE300

Bekijk voorbeelden

Studie
Data
Timeline
Vergelijking
Instructies

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met één van onze experts en ontdek de mogelijkheden voor uw organisatie. Met ons ervaren team helpen wij u graag verder! 

Contact opnemen